Waar de column van vorig jaar grotendeels gewijd was aan andere zaken die ons bezig hielden in deze wereld, wil ik deze keer weer terugkeren naar de basis. Hetgeen waar het eigenlijk over hoort te gaan in een column geschreven voor Kip's Tourspel. We gaan terug naar de tour en ons spel, een spel waar we trots op mogen zijn.

Een spel waar bijvoorbeeld vorige jaar weer een nieuwe deelnemer zijn opwachting maakte, namelijk Maarten. Na een bedenkelijke start vorig jaar lijkt 't er toch op dat hij een blijvertje is. Hij doet in ieder geval lekker met de rest mee en maakt dus vrienden. Door het hele jaar heen zit ie in de Buxus sempervirens, waar sempervirens voor altijd groen staat. Maar voor Kip's Tourspel gaat hij vrijwillig een aantal weken in het rood staan. Het eerste jaar zo te zien nog door Slet geholpen, dit jaar driekwart zelf gedaan en volgend jaar laat ie Slet gewoon lullen. Stom van Slet eigenlijk om iemand te vragen om ook eens mee te doen want het betekent gewoon dat er iemand boven 'm eindigt. Misschien ook wel slim en steekt ie in de toekomst nog wat van de buurman op.

Het staat natuurlijk als een paal boven water dat naast deze nieuwe ster aan het firmament alle deelnemers een voor een zeer grote wielrenliefhebbers zijn. En daar wrikt het eigenlijk gelijk al een beetje. Een liefhebber is blijkbaar niet in alle gevallen een kenner. Kon je voorheen merken dat de meerderheid van de deelnemers het hele jaar door alles wat met wielrennen te maken had absorbeerde, momenteel geldt voor niemand meer. Een week voor de tour kijkt men naar de uitslag van vorig jaar, kijkt als het meezit nog even op Unibet en vult dan als een kip zonder kop het spel in. Dit alles is gelijk terug te vinden in de tussenstanden. Waar Dick in het verleden pas in de derde week zijn rode stift eens uit de koker moest halen, is dit nu vanaf dag 1 aan de orde. Want zeg nu zelf; als je de huidige tussenstand bekijkt staat er niemand in de plus en dan kan je wel leuk alvast de eindstand uit gaan rekenen omdat het dan nog wat lijkt, maar zo werkt het natuurlijk niet. Zelfs na jaren van teruggang is de zelfkennis ook nog eens ver te zoeken, want de meerderheid van degene die mee doen vult bij het eigen puntentotaal doodleuk aantallen in die ver van de werkelijkheid staan.

Het meest schrijnend vind ik trouwens dat degene naar wie het spel vernoemt is ook het bijltje er bij neer lijkt te hebben gegooid. Moest ik m in het verleden al een keer vragen iets serieuzer te zijn met het invullen van zijn eigen tourspel, dezer dagen trekt ie zich er op het eerste gezicht niets van aan, en ik kan hem voorspellen dat als hij zo doorgaat hij Kip's Tourspel in de komende 10 jaar op zeker niet gaat winnen. Wat deze jaargang wel een keer zo is, is dat hij voor Paal staat. Daarnaast is hij natuurlijk onze spelleider die alle door hem bedachte spelregels, die ik persoonlijk heel origineel en doordacht vind, waarvoor hulde, handhaaft. Met zijn rechterhand Tholen, die meer tijd in het lezen van de spelregels steekt dan in het invullen van zijn eigen spel, waarvoor ook hulde, stelt hij paal en perk door kordaat op te treden bij malversaties en zaken waar normaal de Rijdende Rechter wordt ingeschakeld.

Zoals ook bij de topic van dit jaar. Het lijkt wel of ze er het er bij de tour om doen. Drie personen met de achternaam Martin en nog 2 achternamen die vaker vallen en zo benoemd worden. Denk aan het gevalletje A.Yates. Het is natuurlijk heel begrijpelijk dat je wanneer je het Tourspel zit in te vullen er van allerlei zaken door je hoofd schieten. Ik noem maar een dagelijkse beslommering zoals daar is het boodschappenlijstje. Ben je bij de volgende naam in de top 10 belandt schiet je opeens te binnen dat er Appelmoes op de lijst moet en onbewust vul je de A al in. Kan gebeuren natuurlijk. Shit denk je, op de verkeerde lijst, maar je herstelt je en komt niet verder dan de A. Maar je hebt net een supermooi Tourspel-formulier uitgeprint, misschien is ie nog warm en daar ga je natuurlijk niet op zitten krassen. Er roept iemand uit de keuken of je worst lust en voor je het weet heb je er in dit geval Yates achter gezet en ga je door met de volgende naam op de lijst. Wederom, kan gebeuren. Bij het controleren, wat ieder gerenommeerd tourspel-deelnemer hopelijk doet, stuit je op A. Yates, bedenkt tegelijkertijd dat je ook Aardappelen nodig hebt, en hij is er doorheen geglipt. Plausibele verklaring voor iets wat iedereen kan overkomen.

Komen we bij geval 2. Sagan of P. Sagan of J. Sagan. Een kwestie waar wat verlichting in kwam doordat P. Sagan of Sagan een zelfde aantal mensen achter zich had met hem etappewinnaar als dat er mensen M. Kittel als etappewinnaar had. Het loste zich vanzelf op. En is tot nu toe ook niet meer besproken geweest omdat diezelfde Sagan of P. Sagan uit de tour is gezet en zodoende ook niet voor de groene trui in aanmerking komt. Maar wat wordt er volgend jaar van ons verwacht? Ik denk sowieso dat er bij een leugendetectortest nog een hoop door de mand zullen vallen die blijven volhouden dat ze toch Peter bedoeld hebben. En dat bedoel ik dus te zeggen. Er moeten in de toekomst strengere regels komen wat betreft de namen die ingevuld worden of moeten we maar aannemen dat toch iedereen Peter bedoelde met Sagan? Zijn we dan met zijn allen toch een klein beetje kenners en gaan we ervan uit dat iedereen Peter Sagan bedoelde?

Nu we het toch over namen hebben. Moet er ook niet een controle komen op de namen die boven de formulieren staan die ingeleverd worden. Iedereen kan wel een formulier inleveren met jouw naam erboven, met alle gevolgen van dien. Het zal je altijd blijven achtervolgen dat je niets over wielrennen weet, terwijl je het formulier zelf niet hebt ingevuld. Wij kennen iedereen van voor- en achternaam en zo lijkt het me beter dat mensen zowel een voorletter en een achternaam invullen, ik geef als voorbeeld een S. Lome. Of maken we het zelfs nog gekker en doen we de voornamen en achternamen voluit, ik geef 2 voorbeelden, een Pis Paal en een Plof Kip, voortaan duo Pis en Plof.

Het lijkt me een goede zaak dat onze Almachtige Kip maat gaat beslissen of we in de toekomst elke renner in de tour en deelnemer aan het spel met voorletter of volledige voornaam en natuurlijk achternaam gaan invullen op onze spelformulieren.

Voor de rest wens ik iedereen een goede paar laatste dagen en bedenk dat naar een wijs gezegde van Jan Lul Zal zoon iedereen nog kan winnen of verliezen. Groetjes S. Geit. PS we nemen met zijn allen aan dat de beslissing voor min 7.5 punt voor A. Yates in goed overleg is gegaan met Dick, Paal en Tholen

Reacties  

0 #10 Dick 21-07-2017 20:03
Hierbij mijn voorstel voor een nieuwe spelregel. Als er iemand ook maar iets uit wat ruikt naar kritiek richting onze spelleider Kip dat die per direct wordt uitgesloten van deelname. Voor nu en in de toekomst.
Citeer
0 #9 kip 21-07-2017 09:18
Het is niet zo dat ik niet tegen kritiek kan.maar dit vind ik een aanval op mijn integriteit.
Ik heb geen zin om mijzelf strenger te gaan straffen dan ik bij anderen zou doen.De lol is er voor mij helemaal af.Het moet toch niet zo zijn dat je zit te hopen dat je niet wint.En dan bij jan en alleman verantwoording moet afleggen.Verder maakt het toch niets uit want zoals je kan lezen worden de beslissingen toch al door tholen genomen.
Citeer
+1 #8 Jan 21-07-2017 08:09
De altijd kritische Kip heeft moeite met kritiek. Dat is best bijzonder toch. Kom op Kip, niet zo gevoelig. Neem het als een man. Tis een teken dat wel jouw spelletje serieus nemen.
Wie controleert de controleur?
Citeer
0 #7 Bolle K 20-07-2017 22:14
Geit, het was trouwens geen A. Er staat Adam Yates.
Ook jij niet goed opgelet,dus.
Citeer
0 #6 Bolle K 20-07-2017 21:20
Word het dan volgend jaar,

THOLEN'S TOURSPEL?
Citeer
0 #5 Dick 20-07-2017 21:20
Waar een column al niet goed voor is... Voor de goede orde, Maarten kreeg vorig jaar 7.5 punt aftrek.
Citeer
0 #4 kip 20-07-2017 20:21
Ik ben een beetje op mn pik getrapt, maar dat gaat wel weer over. Paal en Dickie brengen het spel wel weer tot een goed einde. Groeten Kip.
Citeer
0 #3 kip 20-07-2017 20:19
Beste heren,
Ik wil even reageren op jullie stukjes.Het voelt nl. Als een motie van wantrouwen. Het geval met steef de Boer is van ong. 10 jaar geleden. En ik vind een vergissing met een voornaam wel iets anders dan een renner die niet meedoet.De laatste jaren zijn we volgens mij langzamerhand wat milder en begripvoller geworden.Bv heeft maarten vorig jaar volgens mij straffeloos kunnen aangeven welke izagirre hij bedoelde. Dat had dit jaar trouwens ook het geval geweest met sagan , maar dat was niet meer nodig. Steef Tholen heeft vorig jaar later nog een blanco plek ingevuld. Het plan voor volgend jaar lag al klaar om of startnrs of voornamen in te vullen.Ik heb altijd naar eer en geweten gehandeld dacht ik.Bij deze trek ik mijn handen van het tourspel af, als afscheid geef ik mezelf nog 50 strafpunten.Ik hoop dat je hiermee accoord gaat tholen ,het was me trouwens niet bekend dat we met jou moesten overleggen.
Citeer
0 #2 de Geit 20-07-2017 17:12
Het is natuurlijk onze welbekende Jan Lul Zakzoon die in het eind van de column genoemd wordt.
Citeer
0 #1 Tholen 20-07-2017 15:11
Hallo Geit, bedankt voor je column! De A. Yates beslissing is niet met mij overlegd en lijkt een beslissing van onze onbetwiste leider. het heeft mij ook bevreemd in herinnering nemend dat Stefan de Boer weken is uitgelachen om het invullen van een niet -deelnemer. Mijn beslissing is dan ook -15 en niet de mogelijkheid een ander in te vullen en daar nota bene nog punten mee scoren. Ik wil wel de hand over mijn hard strijken, als ook begrepen wordt dat Slet met Zakarin natuurlijk Daniel Martin bedoelde.
Citeer

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen